BEAPHAR BOLHA- és KULLANCSNYAKÖRV kutyáknak (kék)

Használti utasítás
Beaphar bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyák részére A.U.V.

Összetétel: Diazinon - 15% w/w, PVC és segédanyagok ad 100 %

Gyógyszerforma: Gyógyszeres nyakörv

Gyártó: Beaphar B.V. (Hollandia)

Törzskönyvi engedélyes: Beaphar GmbhH. (Németország)

Javallat: Kutyák bolha (Ctenopcephalides canis, C. felis) és kullancs (Ixodes ricinus) fertőzöttsége ellen. Folyamatos használata négy hónapos védelmet nyújt a bolhák és kullancsok ellen.

Ellenjavallatok: Májbetegség vagy májkárosodás esetén nem alkalmazható. Beteg, betegség gyanús, lábadozó állatokon, valamint bőrsérülések esetén ne alkalmazza a készítményt. Ne tegyen nyakörvet hat hónaposnál fiatalabb vagy 2,5 kg testtömeg alatti kutyákra. Vemhes vagy szoptató kutyákon nem használható.

Mellékhatások: Szerves foszforsav-észterekre jellemző intoxikáció ritkán előfordul, amelyet az egyéni érzékenység befolyásolhat.

Célállat: kutya

Alkalmazás módja: Kizárólag külsőleg. A nyakörvet közvetlenül a felhasználás előtt bontsuk ki a védőcsomagolásból. Kissé lazán helyezzük az állat nyaka köré úgy, hogy ne tudjon könnyen kibújni belőle, majd csatoljuk be. Növésben lévő állatoknál vegyük figyelembe a növekedés mértékét is. Kifejlett állatoknál két ujjnyi távolságot hagyjunk a nyak és a nyakörv között. A csaton túlnyúló felesleges részt vágjuk le.

Adagolás: Egy nyakörv egy célállaton 4 hónapig alkalmazható. Négy hónapos használat után a nyakörvet le kell venni az állat nyakáról, és csak egy hónap pihentetés után szabad újabb szerves foszforsav-észter hatóanyagú nyakörvet felhelyezni. A nyakörv felhelyezésekor a kutyán lévő kullancsok még két napig is életben maradhatnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a nyakörv felhelyezése előtt a további vérszívás megakadályozása céljából. Nem zárható ki egy-egy kullancs megtapadása a kutyán, ezért az általuk közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni.

Felhasználási javasat: Az állat gyakori fürdetése, samponozása vagy úsztatása kerülendő, mivel az a hatékonyság csökkenéséhez vezet.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Nem értelmezhető.

Tárolás, eltarthatóság: Eredeti, bontatlan csomagolásban, 15-25°C közötti hőmérsékleten a gyártástól számított 3 évig tárolható. Közvetlen hőhatástól és napsugárzástól védve tartandó. Felbontás után 4 hónapig használható.

Figyelmeztetés: Gyermekek kezébe nem kerülhet. Élelmiszerektől, italoktól és takarmánytól elkülönítve tartandó. Az újrafertőződés megakadályozása céljából az állatok pihenő- és tartózkodóhelyét beleértve a szőnyegeket és kárpitozott bútorokat engedélyezett bolhairtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni. A kölykökről, a vemhes vagy szoptató kutyákról bolhafésűvel óvatosan el kell távolítani a bolhákat. A nyakörv felhelyezése után ne engedje úszni a kutyákat, mert a hatóanyag különösen mérgező a halakra és a vízi szervezetekre. Hosszúszőrű állatoknál a hatékonyság lassabban alakul ki. Intoxikáció, bőrirritáció, vagy allergiás reakció jelentkezése esetén a nyakörvet azonnal el kell távolítani. Ellenőrizze, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros, hogy ne okozzon bőrizgalmat. Ne engedje, hogy az állatok nyalják, vagy harapdálják a nyakörvet. Ne engedjük, hogy a gyermekek a nyakörvhöz nyúljanak, vagy avval játszanak. Egy állatra egyszerre csak egy gyógyszeres nyakörv helyezhető.
Más ektoparazita ellenes készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható.

Túladagolás:
Túladagolás tünetei: könnyezés, nyálzás, izomrángások, hányás, reflexek hiánya, kóma, cianózis. Esetleges mérgezés esetén a nyakörvet az állatról azonnal le kell venni és specifikus ellenszert, atropint kell adni.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó óvintézkedések: A nyakörv felhelyezése közben enni, inni, dohányozni tilos! A nyakörv érintése, felhelyezése után szappanos vízzel alaposan kezet kell mosni.

Rendelhetőség/Forgalmazhatóság: Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra! Szabadon forgalmazható.
Kiszerelés: 1 db 65 cm hosszú nyakörv bliszter csomagolásban.

Törzskönyvi szám: 2424/2/08 MgSzH ÁTI

Környezetvédelmi előírások: A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény maradékát és kiürült csomagolóanyagát nem szabad felszíni vizekbe juttatni, mert különösen mérgező a halakra és más vízi szervezetekre.

Származási hely: Európai Únió
Gyártó: Beaphar B.V Raalte/ Hollandia
Magyarországi forgalmazó:
Beaphar-Bio Hungary Kft.,
H-1107 Budapest, X. Szállás u. 6.
www.beaphar.com