A mi családunk története

A múlttól a jelenig

A Beapar története hosszú időre nyúlik vissza. A vállalatot Bernard Aa alapította 1942-ben, az ő nevéből ered a Beaphar márkanév (phar: Pharmacie). Kezdetben kutyák és macskák számára készítettek homeopátiás termékeket, majd a vállalat jelentős növekedést ért el az 1950-es és 1970-es évek között a háziállatok számára készült első állatgyógyászati ​​készítmények és ápolószerek kifejlesztésének és gyártásának köszönhetően.

Az első Beaphar gyár

Felvásárlások

Új időszak kezdődött, amikor a cég vezetése átkerült J. Hank Aa-hoz. Számos felvásárlásra került sor, és a Beaphar több országban, köztük Németországban is piacra lépett. A felvásárlásokkal többféle termékkategóriával bővült a Beaphar termékkínálata.

1979-ben a cég létrehozta saját kutatási részlegét és laboratóriumát. Ezzel a fontos döntéssel a vállalat belépett az állatgyógyászati készítmények világába, 1983-ban így készülhettek el az első bolhairtó nyakörvek kutyák számára. Újabb mérföldkő következett 1993-ban: nyolc évnyi kutatás és előkészület után regisztrálták az első élősködők elleni rácsepegtető oldatokat.

A legnagyobb felvásárlásra 1994-ben került sor. Az érintett cég a Brit Sherley, a Ciba Geigy (Novartis) svájci vegy-, és gyógyszeripari óriás leányvállalata volt. Ezt követte 2007-ben a Brit Sinclair Animal and Houshold Care Ltd., amely kisállat gyógyszerek mellett a teljes akvarisztikai termékskála gyártója: haleleség, vízkezelő vegyszerek és halak kezelésére való gyógyszerek

További felvásárlások következtek, így mára a Beaphar önálló kirendeltséggel rendelkezik Hollandiában, Németországban, Angliában, Franciaországban, Belgiumban, Magyarországon, Spanyolországban, Lengyelországban, Norvégiában és Csehországban. Ezekben az országokban a Beaphar a saját alkalmazottaival működik. Emellett a Beaphar a világ minden részére exportálja termékeit a disztribútorok hatalmas hálózatán keresztül.

Beaphar-Wereldwijd
Beaphar worldwide

A jövőnk építése

A Beaphar termékei négy üzemben készülnek, Raalté-ban, Hedel-ben és Gainsborough-ban (Anglia). Nemrég újabb gyár nyílt Raalte-ban, így támogatva a Beaphar márka növekedését.

Beaphar-Nieuwbouw-Fabriek
Beaphar new factory

Kiterjedt termékkör

A Beaphar jelenlegi termékkínálatának fókuszában a kutyák, macskák, nyulak és egyéb rágcsálók, valamint a madarak állnak. Emellett árusít termékeket halak számára leányvállalatán, a King British-en keresztül, és belépett a lovas termékek piacára a Primeval markával, amely a legutóbbi akvizíció során került a Beapharhoz.

Ezeknek az állatoknak a termékkör nagy része bolhák és kullancsok elleni – az állatokon illetve a környezetben használható – készítményekből, különféle táplálékiegészítőkből, tejpótlókból, szájhigiéniás, szemészeti, fülészeti, és sokféle ápolási cikkből áll.

Henk Aa
Daan Aa