Fenntarthatóság

Egy család, egy Föld

Mi, a Beapharnál, mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztosítsuk az emberek, kedvenceink és bolygónk jóllétét. Úton vagyunk a fenntarthatóság növelése felé. Lépésről lépésre.

A Beapharnál elkötelezetük magunkat tevékenységünk fenntarthatóbbá tételére. Ma, jobban mint bármikor, felelősséget vállalunk bolygónk fenntarthatóságában, a mai családok és a jövő generációk érdekében.  A fenntarthatóság iránti aggodalmunk szilárdan gyökerezik a célunkban:

Mindent megteszünk, hogy biztosítsuk kedvenceink, gazdáik, és bolygónk jólétét, emellett törődünk egymással és a jövő generációjával.”

PSC Akkreditáció

A Kisállat Fenntarthatósági Egyesülés (Pet Sustainabilty Coalition) ebben a hónapban akkreditálta a Beaphart, elismerve a társadalmi felelősségvállalásban betöltött vezető szerepét.  Mivel mi úgy gondoskodunk kedvenceikről is, mint a családunkról, teljesítenünk kell kötelességeinket bolygónk, társadalmunk, vásárlóink és az ő kedvenceik felé is. Ezért akarjuk a tevékenységünket lépésről lépésre fenntarthatóvá tenni.

Egy környezettudatos vállalkozás létrehozása hosszú folyamat. Büszkék vagyunk arra, hogy a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseinknek köszönhetően akkreditált a PSC.

A három Pillér

A fenntarthatóság felé vezető utunk három pilléren nyugszik:

 1. Termékeink környezetre gyakorolt hatásának csökkentése
 2. Az ökológiai lábnyom csökkentése
 3. Dolgozóink jólléte

1. Termékeink környezetre gyakorolt hatásának csökkentése

Olyan termékportfólió fejlesztésére törekszünk, amelynek zéró a környezeti hatása. Bár termékeink megfelelnek  az európai normáknak, néhány mégis negatív hatással lehet a természetre. Ezért 2030-ra természetes alternatívákat kívánunk felkínálni valamennyi termékünkhöz, így járulva hozzá kedvenceink egészségéhez és jóllétéhez anélkül, hogy befolyásolnánk a környezetet. Célunk 2040-re az olyan hatóanyagok kizárólagos használatára való átállás, amelyek a lehető legkisebb hatást gyakorolják a környezetre.

Kezdő lépéseink a kitűzött cél elérése érdekében::

 • Aktívan csökkentjük az egyszer használatos csomagolóanyagok által okozott környezeti terhelést..
 • Elhatároztuk, hogy visszaszorítjuk a nem fenntartható csomagolóanyagok (mint pl. a műanyag) használatát, megkeressük és alkalmazzuk fenntartható alternatív anyagokat a jelenlegi és jövőbeli termékportfolióban. Célunk 2025-re 40%-al visszaszorítani a teljes műanyagfelhasználásunkat a „kevesebb, vagy jobb” elv alapján.

2. Az ökológiai lábnyom csökkentése

Ökológiai lábnyomunk csökkentésére törekszünk a fejlesztéstől a termék felhasználásáig. Termékeink előállítására természetes eredetű anyagokat használunk.  A nyersanyagokat a világ sokféle helyéről szerezzük be, és termékeinket világszerte exportáljuk. Csökkenti akarjuk a környezeti lányomunkat, hogy hozzájáruljunk bolygónk jóllétéhez.

Ennek elérése érdekében hangoljuk össze a teljes értékláncot a nyersanyagok kiválasztásától a vásárlókig.

Kezdő lépéseink a kitűzött cél elérése érdekében:

 • Alkalmazzuk az ISO14001 és EMS szabványokat.
 • Csökkentjük az energiafogyasztást.
 • A fosszilis energiáról a megújuló energiára váltunk.


Célunk elérni az energiasemlegességet 2025-re a gyártásban, 2030-ra pedig a teljes ellátási láncban és az irodáinkban.

3. Alkalmazottjaink jóllétének biztosítása

Célunk a pozitív és befogadó munkahelyi környezet biztosítása, elkötelezett dolgozókkal. Gyártóhelyeinken még vannak monoton kézimunkát igénylő munkakörök, amelyekben néha sérülések is előfordulnak. Ráadásul a balesetvédelem terén nem tartunk ott, ahol szeretnénk.

A mi felelősségünk az alkalmazottjaink támogatása abban, hogy jól érezzék magukat, biztonságban, befogadó környezetben, bármilyen pozícióban legyenek is. Szeretnénk elkötelezni őket és olyan, pozitív munkakörnyezetet kialakítani, hogy boldogan ajánlják a munkakört családtagjaiknak és barátaiknak is.

Kezdő lépéseink a kitűzött cél elérése érdekében:

 • Fitt@Beaphar program
 • Hibrid munka
 • Az egészség, biztonság, környezetvédelem (HSE) értékelés javítása.
 • Kidolgozzuk a Beaphar Etikus kereskedésre és az emberi jogokra, illetve az Egészség, biztonság, környezetvédelem hármasára (HSE) vonatkozó irányelveit.
 • Megalkotjuk a beszállítói magatartási kódexet.
 • Rögzítjük a vásárlási feltételeket és körülményeket.
 • Szervezünk olyan felajánlásokat, ahol a dolgozók egy napos, hasznos önkéntes munkát végezhetnek állatmenhelyeken, vagy hasonló, kisállatokkal foglalkozó területen.
 •  

Célunk értelmes és egészséges munkát kínálni a szervezet valamennyi szintjén, befogadó munkahelyek létrehozása, és cégszintű program működtetése a munkavállalói jóllét és vitalitás gondozására.

*Mi, a Beapharnál, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) keretrendszerét vesszük alapul, hogy elérhessük a fenntarthatósággal kapcsolatban kitűzött céljainkat.
 

Kisállat Fenntarthatósági Egyesülés

 

A Kisállat Fenntarthatósági Egyesülés (PSC) egy nonprofit vállalkozás, melynek célja a fenntarthatóbb társállat ipar megteremtése. A Beaphar már akkreditált tagja a PSC-nek, ezzel a fenntarthatósági hozzáállásunkat átvilágították és igazolták. A PSC segít a kitűzött céljaink elérésében és a folyamatos fejlődésben évről évre.
 

Kisállat Fenntarthatósági Egyesülés (PSC)- az egyetlen akkreditációs program a kisállat iparban, amely átvilágítja és hitelesíti a vállalatok fenntarthatósággal kapcsolatos állításait. PSC független felügyeletet kínál, amely biztosítja a hitelességet és az elszámolhatóságot az akkreditációs folyamatban. Biztosíték arra, hogy az akkreditált tagok teljesítménye hitelesített módon megfelel a szigorú szabványoknak.